27 d’oct. 2009

Com ho faré?





Són les 00:24 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
Els capitalistes i la seva mania d’ensinistrar-ho tot.
Aquest dematí el senyor Domènech m’ha ensenyat la finca on faré feina a partir de demà. Dins una de les habitacions hi havia un milà tancat que lluitava per sortir. Aletejava desesperat, tractava de rompre les postetes de la persiana amb les urpes.


És la 1:37 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
Una vegada i una altra, el milà s’envestia contra les postetes, a través de les quals es veien franges del dematí solejat, inaccessible per a ell.


Són les 2:53 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
El cos presoner i l’ànima lliure, vet aquí el conflicte.


Són les 3:23 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
­­­­–S’esteia ofegant dins un safareig, ha dit el senyor Domènech. El vaig rescatar i ara el faré ensinistrar per a què m’obeeixi. Què et sembla?


Són les quatre en punt i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
Els obrers berenaven dins una de les casetes annexes a la finca. Menjaven pa amb sobrassada i xerraven del preu de les coses i d’euros l’hora.


Són les 5:24 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
De tornada al poble hi havia, davall l’avinguda de plataners de l’entrada, una llarga filera d’autobusos aparcats. Eren autobusos de la Transunion, de Serhs, Tui, Estelrich, aparcats al costat de la línia regular de la Nord-Balear. Dels autobusos sortien estols de turistes que s’escampaven com una maregassa pels carrers empedrats.


Són les 6:02 i no puc dormir. Què faré per alliberar el milà ferit?
Un cambrer de cartró-pedra ha sortit a la terrassa del Capuccino per atendre una jove que llegia una revista de bellesa. El cambrer vestia una camisa blanca, lluent, amb dues cintes negres als braços a la manera dels cambrers d’aquell temps. Li hauria dit: ets un traïdor. Li hauria dit: ets un impostor.


Són les set i quart me n’he d’anar a fer feina. Un operari de l’ajuntament fa volar les fulles mortes dels plataners amb un motoret, a pocs metres de casa. Com ho faré, ara, per alliberar el milà ferit?




1 comentari:

  1. el milà ferit voltava per Raixa. Una al.lota morena i prima damunt un ametller agafava llavors de tranquil.lita

    ResponElimina