27 d’abr. 2011

Buster Keaton i la Reial Societat

El passat 17 d'abril, el busterkeatonià davanter de la Reial Societat Antoine Griezmann va marcar el segon gol del seu equip davant del Sporting de Gijón, el gol que significava el desempat i els donava la victòria a l'equip basc. Griezmann va emplomar una pilota que passava allà per davant de la frontal de l'àrea, la va enganxar amb la cama esquerra, i després de rebotar en dos o tres defenses es va escolar per dins la porteria rival.

Griezmann, tot feliç, se'n va anar corrents cap a la línia de fons per celebrar-ho amb l'afició i vet aquí que de camí cap a la grada es va topar amb un vigilant de seguretat, que esteia allà dret com un estaquirot,  d'esquena al camp i totalment immòbil, indiferent a l'alegria efervescent dels aficionats de l'Erreala. El bo de Griezmann es va aturar al costat del segurata, li va passar el braç per les espatlles amistosament, i li va assenyalar alguna cosa en direcció al públic. Vés a saber què li va dir. "Sembla que s'ennuvola", o 'mira, a n'aquell li han près la cartera". El cas és que el vigilant va somriure, just en el moment en què arribaven uns quants de jugadors de la Reial i es llençaven damunt Griezmann.




Quan juga la Reial val la pena saber si el 7 ha fet un gol per veure com el celebra. L'any passat, quan esteien encara a segona divisió, record haver vist les repeticions d'un partit que havien jugat en un camp on havia nevat molt i Griezmann, després de marcar se n'havia anat corrents cap a les restes de neu que s'amuntegaven darrere la porteria rival, es va aturar en sec davant un munt de devers un metre de neu, i es va llençar gràcilment fent la carpa, de tal manera que va quedar amb el cos enterrat dins la neu i els peus enlaire. Tal qual Buster Keaton a la pel·lícula Las tres edades, en el moment en què Buster està davant d'un decorat canviant, i quan es creu que s'està llençant al mar fent la carpa, cau damunt una duna d'arena del desert i queda clavat.

En una altra ocasió, Griezmann va fer gol i se'n va anar a celebrar-ho dins un cotxe de promoció que esteia aparcat a l'estadi d'Anoeta. Ell es va posar al seient del pilot i tots els col·legues de la Reial que hi van caber es van acoblar pels seients de darrera.

En fi, heus aquí un xaval que s'ho passa bé jugant a futbol i que quan marca un gol se li obre un tipus de visió panoràmica estereoscòpica al més pur estil de les pel·lícules còmiques de cine mut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada