25 de gen. 2011

A set l'altesa

EL TRESOR: D’armes, només es va endur les dents postisses i una pistola amb la capacitat de glaçar els seus adversaris, o de reduir-lis la mida.
CONFUSIÓ: Sols el boig del poble va reconèixer el rei d'incògnit. D'un salt, es va plantar davant del monarca i li va dir:
     –Et tallaré el coll, a tu i els teus dòbermans.
     Un cop sec de destral convertí l’error en terror.

FUTUR: –Què ha dit la predicció?
     –Que en cas de pluja, agafi el paraigües, majestat.
     –D’acord. Ho tindré en compte.

L’HORÒSCOP. Abans de fugar-se, l’horòscop del rei deia que aquella setmana una persona estaria molt pendent d’ell.

FORBES –El rei en persona envià un SMS molt ofensiu a la meva muller –declarà el camerleng-. Ella apareix a la llista de Forbes, entre les 50 dones més poderoses del món.
     –I qui és la seva dona –demanà l’investigador Moravia.
     –Per si no ho sap, a més de ser la meva dona, és la filla de son pare.

DÓNA-LI AL REI. Dóna-li la mà al rei, és seva. A l’igual que el peu de rei, els peus de porc, les manetes de ministre i els braços de gitano.

ECLIPSI. Tot rei sap que amagar-se en una ciutat és tan difícil com amagar el sol a ple dia: la seva cara és d’ús corrent en les grans superfícies. Tot rei sap que ha de fugar-se de nit.

Des del Parlament, la fàbrica de fer lleis, que aglutina els grans empresaris i la burgesia, s’insisteix en què els arguments sobre la possible desaparició del monarca careix de base científica.

EL DISCURS A LA NACIÓ. –No vull sortir per televisió –digué el rei-. Per dir què.

El Pentàgon, per la seva banda, prepara un informe sobre els efectes de la caiguda de la monarquia.

UN CONTE AMB FINAL FELIÇ –La meva vida –deia l’escalfacadires- és un conte amb final feliç i que ja està escrit, però que es va endarrerint i posposant, i mai no arriba a ser feliç del tot ni a acabar del tot.

SERVITUD: –Què en sabreu vosaltres, que no heu nascut al si de la Família Reial, del què és la servitud? La corona... La corona te la treus per menjar i per raspallar-te les dents, i prou.

DECLARACIÓ. Al bell mig del desert, es va declarar el foc.

EL TAROT: –Veig una planta d’alumini amb flors de plàstic. Veig un home irrellevant clavant el seu genoll en els genitals d’un home rellevant. També veig un dipòsit o un laboratori amb bosses de sang emmagatzemades.

MORAVIA: Digué el camarleng:
     –El rei ha traït els seus ancestres i ara despertarà tot un exèrcit de criatures diabòliques. Vampirs, homes llop, tots ells deambularan pels carrers, de nit i de dia. Ha de trobar-lo, Moravia. Sort, i que la Verge dels Desamparats l’ajudi a trobar aquesta ovella descarriada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada