22 de març 2011

L'administració del Terror

Una coalició d'estats 'aliats' ha començat a bombardejar Líbia aquests dies. Segons la versió oficial, l'operació Odisea del Amanecer, o Amanecer de la Odisea té com a objectiu enderrocar el dictador Gadafi i alliberar la població revoltada. La versió oficial no diu res de l'augment diari del preu de la benzina. Ni tampoc amb les ànsies d'assegurar-se l'abastiment de cru. No diu, la versió oficial, que si Líbia fos un país pobre, sense petroli, als països atacants ni se'ls hauria passat pel cap fer veure al món que el governa un dictador que sotmet cruelment el seu poble.

Fa uns dies llegia la novel·la Esperant els bàrbars de Coetzee. La història del magistrat d'una ciutat de la frontera de l'Imperi, que veu com la seva tranquil·litat personal i l'equilibri de la població es trastoca amb l'arribada del coronel Joll, un enviat imperial que té la missió d'apaivagar els moviments dels bàrbars, a l'altra banda de la frontera. Els mètodes brutals del coronel (tortura, persecució, assassinat) contra uns bàrbars que ningú sap ben bé qui són ni què fan, més que pacificar la frontera, el que aconsegueixen és incendiar-la.


Dissabte passat apareixia en un diari la resposta que el fiscal donà a un acusat a l'acabament del judici: "No hi ha més justícia que aquella que emana del poble i que nosaltres administrem en nom del Rei". Què vol dir que 'emana del poble'? Que la justícia brolla, com si es tractés d'una font? Jo no record haver donat el vist-i-plau a cap llei redactada, ni conec ningú que ho hagi fet (ni tan sols un advocat). A qui o a què feia referència, el coronel Joll, vull dir el fiscal, quan deia que la justícia emanava del poble?




L'única Justícia és la que s'administra
en nom del Rei

1 comentari:

  1. NO vas bé Moi, amb aquestes blasfemies al ,totpoderos per la gracia de déu, Sistema.

    Et fotran a penites insurecte.

    Mentres et conserv un café calent, una cadira iuna agradable xerradeta. Un abraç.

    ResponElimina