10 de febr. 2011

L'olor dels diners

No t'has fixat mai que els diners fan una olor estranya? Els bitllets, les monedes no tant. Com més gran és el bitllet, més olor fa. Com menys val, més olor a suat, perquè més gent pot tenir bitllets de 5 euros. Estan arrugats, quasi sempre. Fan olor de butxaca de texans, de cama, de greix dels dits.

Els de 20 no tant. Surten del caixer automàtic, per exemple, amb olor de caixa fort. Olor d'haver estat tancats sempre, des que els van fer.

A vegades fas una feina en negre i et paguen amb bitllets de 50 i bitllets de 10, és lo típic, i algunes monedes també cauen. Dins un sobre tot. Un sobre blanc, sense inscripcions ni res. De part de dins, el sobre sol tenir unes sanefes blau cel. I bé, aquests diners, a vegades, no sempre, fan olor d'humitat. De calaix ple de floridura tancat amb clau. Fan olor d'haver estat ben guardadets.

Diuen que els bitllets tenen restes de cocaïna enganxades al paper. Deu ser per açò que costen més del que valen.

I les monedes. Sí, les monedes també fan olor. De metall i de suor.

De què fan olor , els diners, així? D'humanitat, de treball, d'intempèrie, de brutícia, vés a saber. És que algú s'entretindrà a ensumar-los?

1 comentari:

  1. Putes pervertits, Amb lopoc que val unacapseta de mistos i unbotilet d´esperit per a foter-lis foc.Fan olor de merda osties!!! per oloretes ja hi ha ses colonies . Ignorants . putes sagrades . Totes!!!

    ResponElimina